Klubnyheder

​Så er vi klar til en ny sæson

8. aug. 2017, kl. 11.10

Så er ferien ved at være et afsluttet kapitel for de fleste. – Sikke en efterårsferie vi har haft (os der har tilbragt ferien herhjemme).

Til gengæld kan vi så glæde os over at fodboldbanerne ikke kan være mere grønne, og stå ”smukkere” end de gør når fodboldfolket vender tilbage.

Klubbens 1. herresenior startede allerede træningen op midt i juli, og spiller den første kamp i Danmarksserien på lørdag d. 12 august kl. 11.15. Det sker på hjemmebane, hvor modstanderen er TFC Odsherred, som er oprykker fra Sjællandsserien. Der venter utvivlsomt en vanskelig kamp mod et hold, der har mange rigtig gode spillere og tillige har fået tilgang af spændende profiler. Fremads trup er stor set uændret i forhold til sidste sæson. En enkelt spiller har valgt at gå tilbage til sin gamle klub, mens en håndfuld nye spillere prøver et tilkæmpe sig en plads på 1. holdet. Holdets træningskampe har vist fornuftige takter og det er blevet til to sejre i tre træningskampe på trods af en del skadede spillere i truppen. Spændende bliver det at følge Jenner og Michaels’ arbejde med holdet. Kom ud og støt klubbens førstehold – det er faktisk rigtig god fodbold.

I den sidste del af sommerferien har vi traditionen tro været værter for DBUs Fodboldskole, hvor 150 unge spillere som sædvanlig havde en spændende og udviklende uge. Også her drillede vejrguderne og torsdag måtte vi simpelthen trække indenfor i Hafnia Hallen (tak til Hafnia Hallen for en stor hjælp). Men det kunne ikke forhindre, at det igen i år blev en fantastisk fodbolduge for de unge piger og drenge.

Når den nye sæson starter op er det også for mange oprykning til en ny årgang. Både bane og bold bliver måske lidt større, men det er heldigvis de samme kammerater og venner man fortsætter med, og i langt de fleste tilfælde den samme træner. Og de hold man møder er udsat for det samme. Det er en del af udviklingen inden for fodbold – og heldigvis. Mange (bedste)forældre kan formentlig huske dengang der kun blev spillet 11 mands fodbold uanset om man var 8 eller 25 år – på stor bane. Den tid er heldigvis historie. Nu er der fokus på aldersbestemt udvikling, hvor hold, baner og bold vokser i takt med alderen. Det inkluderer også at vi gennem en årrække har samarbejdet med FCK om skills-træning af vores bedste spillere på u10 – u13 drengeårgangene. Klubben prioriterer at understøtte vores spillere i at udvikle deres fodboldmæssige kvaliteter og i disse bestræbelser er vores skills-samarbejde med FCK et vigtigt element. Et af resultaterne af dette arbejde er vores u13 hold, der i den netop afsluttede u-13 Øst turnering blev en flot nr. 4 og som af DBU i den kommende efterårssæson igen er indplaceret i Øst-tuneringen (u-14) med de bedste sjællandske og københavnske hold. Så de kommende u10 drenge kan glæde sig til at de får mulighed for at indgå i skills træningen, med dygtige instruktører fra FCK sammen med holdets egen træner.

Efteråret kommer også til at byde på nogle udfordringer i Valby Idrætspark. Sidst i august påbegyndes opførelse af et klubhus til Valby Boldklub. Der betyder inddragelse af en del af banerne mod Hafnia Hallen til byggeplads, men vi har en dialog med kommune om at begrænse dette mest muligt. Byggeriet forventes afsluttet i foråret 2018. Herudover skal der efter planerne den 1. september igangsættes etablering af en ny kunstgræsbane, men vi håber at vi kan få udskudt igangsætningen til efter efterårsferien, så det påvirker vores baner og kampafvikling mindst muligt. Endelig er vi fortsat påvirket af renoveringen af Tribunen, hvor der kun er adgang til et meget begrænset antal omklædningsrum. Modstanderhold skal derfor klæde om i den gamle afdeling (ved Gl. Valbyhal), og vores egne hold må være forberedt på at vise fleksibilitet – der er simpelthen flere hold om de resterede omklædningsrum. Og husk altid at tage tøj og dine personlige ting med når du forlader omklædningsrummene. Tribune renoveringen skal efter planen være afsluttet i foråret 2018.

Vh. Steen Pedersen - Formand i Boldklubben Fremad Valby